Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan de spieren, banden, gewrichten en zenuwen.

De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Hij/zij adviseert, begeleid en behandeld patiënten individueel of in groepen.

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. Onze therapeut is gespecialiseerd op het gebied van de motoriek van kinderen van nul tot achttien jaar. Hij is in staat om een deskundig oordeel te geven over de problematiek van het bewegend functioneren van het kind (het diagnostisch proces).

Manuele Therapie

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die zich verder heeft gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom middels een meerjarige (master)opleiding. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueeltherapeut uitstekend in staat om de oorzaak van de klachten te beoordelen.

Echografie

Echografie is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren weerkaatsen. Een transducer – een kleine kop die op het lichaam wordt geplaatst – zendt voor het menselijk gehoor niet waarneembaar ultrageluid uit.

Shockwave

Extracorporeal shockwave-therapie (ESWT) wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling van het bewegingsapparaat. In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes kan met shockwave-therapie de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden.

Dry Needling

Dry Needling is een onderdeel van het fysiotherapeutisch handelen en wordt toegepast in aanvulling op de fysio- of manueeltherapeutisch behandeling. Dry Needling is een relatief nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Medical taping

Het uitgangspunt van Medical Taping (MTC) is de behandeling met een specifieke elastische tape. Door op verschillende manieren gebruik te maken van de elastische tape, kan het lichaam op diverse niveaus beïnvloed worden. De tapetechnieken kunnen met elkaar gecombineerd worden, waardoor de behandelmogelijkheden zeer uitgebreid en gevarieerd zijn.

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraint bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsprogramma als u maar kunt blijven sporten en uw conditie behouden.

Neem contact op.

Voornaam
Achternaam
Email
Telefoon
Bericht